Over Lino Lithium

‘Scheppen is alles. In herhaling vallen betekent handelen tegen de wetten van de geest. ‘

Deze uitspraak van Pablo Picasso is de belichaming van de kunst. Het staat voor alles dat Lino Lithium wil doen. “Ik wil creëren, buiten de paden treden en de randen opzoeken. Ik wil vluchten in een andere wereld en mensen aan de hand nemen. Ik doe alles, behalve tekenen en schilderen. Als ik me op 1 project ga vastleggen, doe ik mezelf als kunstenaar tekort.”

Lino Lithium is geboren en getogen in Sittard, het hart van Limburg. Ze volgde een opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunst in Maastricht en exposeerde op meerdere plekken haar werk. Lino heeft als gezegd meerdere kanten. Ze maakt conceptuele zelfportretten, maar ook mixed media-art. In de laatste vloeien setdesign, fotografie en natuur in elkaar tot één geheel. 

Ook fantasy-photography is voor Lino een uitlaatklep. ,,Het geeft mensen de mogelijkheid te vluchten, even uit onze wereld te treden en te galopperen met de eenhoorn. Het is een knipoog naar de werelden van Dali waar alles mogelijk lijkt. Is dat niet wat we allemaal willen?”

Exposities van Lino Lithium:

In 2017 was Lino deelnemer van “de grens in beeld’ in Museum de Domijnen in Sittard.

In 2017 gaf zij tevens een expositie bij Fee conceptstore.

Maar als belangrijkste expositie van 2017 gaf zij een solo expositie bij het Museum van de Vrouw.

In 2018 zal Lino werken aan haar nieuwe project ‘An Ode to Salem’, een langlopend project waarin de liefde voor wicca, natuur, occult en de heksen van Salem centraal staan.

Daarnaast zal zij vanaf mei 2018 deelnemer zijn aan Pakjekunst.

Lino is met trots een van de deelnemers van de aankomende Salon binnen het Mueum De Domijnen in Sittard. Lino’s onderzoek zal zich gaan focussen op het verleden van Sittard. En met name de relatie tussen Sittard, de Bokkerijders en de patroonheilige van de stad; Sint Rosa van Lima.